OM

Khayr EL-barreya moskéen

Moskeen rummer over en bedesal til mænd og kvinder og en mihrab (alter), to minbar (prædikestole), som er udsmykket med marokkansk mosaik og mønstrede dekorationer af træ samt gipsindgraveringer med skrifter. Kuplen er placeret oven over dette,  som er udsmykket med geometriske figurer og omgivet af inskriptioner af Guds 99 navne, der er skrevet med guld.

Moskeen indeholder også andre faciliteter såsom toiletter og faciliteter til udførelse af wudu (rituel afvaskning) samt separat indgang og privat værelse til imamen. Der er to store skærme i mihrabens retning. Bygningen er handicapvenligt og der er en del elevatorer og adgang til kørestole.

 

Kvindernes bedesal er placeret ovenpå mændenes og indeholder et aktivitetsrum for kvinder, et lille køkken, toiletter og faciliteter for wudu samt et legerum for børn, som er lydisoleret og omringet af glasvægge, så børnene er under konstant opsyn af de voksne under de forskellige aktiviteter. Ældre- og handicappede kvinder kan med fordel benytte sig af elevator op til kvindernes bedesal på 2. sal.

KONTAKT OS